Treceți la conținutul principal

Best Euro Travel 2018 - Romania

Obţinerea titlului de călătorie

Titlul de călătorie se eliberează atât pentru adulţi, cât şi pentru minori.
Acesta se eliberează în caz de furt, pierdere, distrugere, expirare a documentului de identitate sau de călătorie sau pentru minorii care au doar certificat de naştere cehesc, în vederea înscrierii certificatului de naştere la primărie în ţară şi apoi a depunerii cererii pentru paşaport în localitatea de domiciliu a părinţilor.
Declararea pierderii/furtului este obligatorie şi poate fi făcută la orice secţ ie de poliţ ie din Republica Cehă
Cererea pentru obţinerea unui titlu de călătorie se preia doar însoţită de dovada eliberată de poliţie în cazul pierderii/ furtului.
Titlul se eliberează şi pentru minori, chiar bebeluşi fără certificat de naştere românesc, pe baza certificatul de naştere cehesc tradus în limba română şi legalizat la notar.

Este valabil un singur drum până în România, într-un interval de maxim 30 de zile de la data eliberări, se păstrează după intrarea în ţară şi se prezintă obligatoriu la poliţie în România împreună cu dovada tradusă în română a fur tului/pierder ii/deteriorăr ii actului de identitate deţinut anterior.
Este document necesar la dosarul pentru eliberarea documentului de identitate nou.
Pentru minori este necesară prezenţa ambilor părinţi, se dă declaraţia consimţământ. Părinţii se obligă în declaraţia respectivă să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea actelor româneşti după intrarea cu minorul în România pe baza titlului de călătorie, altfel minorul nu se poate întoarce cu părinţii în Cehia fără paşaport românesc. La fel ca şi în cazul adulţilor titlul este valabil un singur drum până în România
În cazul fur tului/pierder ii/distruger ii documentului de identitate sau a paşaportului, este suficientă doar dovada de la poliţie şi este utilă orice copie de pe actul furat/pierdut/ distrus sau cer tificatul de naştere şi/sau căsătorie, paşaport/buletin expirat, permis de conducere, orice act care ar putea ajuta la
identificarea mai rapida a persoanei în cauză. 
Lista completă de acte necesare pentru obţinerea titlului de călătorie o găsiţi la adresa:
http://praga.mae.ro
Această rubrică a fost realizată cu sprijinul secţiei consulare a Ambasadei României la  Praga

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sarbatoarea Romanilor Editia a -II a

Cea de-a doua editie a Sarbatorii Romanilor din Cehia s-a organizat in parcul Kinsky din Praga. La aceasta manifestare cultural-identitara au luat parte Asociatia Romanilor din Cehia, Organizatia Romanilor din Manheim (Germania), precum si Comunitatea Moldovenilor din Cehia. Reuniunea,la care au participat peste 1000 de romani si basarabeni, si care a a avut ca scop promovarea traditiilor romanesti, crearea unui nou profil al Romaniei in Cehia, precum si reconfigurarea relatiilor dintre membrii comunitatilor romanesti de pe cele doua maluri ale Prutului, s-a bucurat de mult succes atat in randul comunitatii, precum si in fata autoritatilor locale din capitala Cehiei.

Best Euro Travel 2018 - Romania

Colind din maramures