Treceți la conținutul principal

Best Euro Travel 2018 - Romania

Editorial - Acasă, de sărbători....

Ne este drag să întoarcem privirea în trecut şi să ne amintim de copilărie, de tinereţe sau de matur
itate. Ceva tresare în noi la apropierea Sfintelor Paşti: amintirea bunicilor, a părinţilor, a copiilor, a nepoţilor, a familiei împreună de sărbători.
Să încercăm să ne simţim acasă, acolo unde suntem şi dacă putem să îi ajutăm şi pe ceilalţi să o facem, fără prea multe calcule.
Suntem pe aceste meleaguri pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, oricât ar dura şi-a pus amprenta asupra noastră. Nu o sa mai fim niciodată cum am fost acum câtiva ani, timpul nu se va întoarce să modelăm trecutul după bunul plac. Întrebările ce n-au fost puse la momentul potrivit ramân fără raspuns, iar oamenii neinvitaţi la dialog ramân necunoscuţi..

Avem ocazia, prin revista „Orizont Românesc” şi prin Asociaţia Românilor din Republica Cehă, să punem întrebări, să cunoaştem oameni pe care îi vedem aici, să ne simţim într-o familie lărgită a românilor şi să devenim solidari.
Vă doresc un post cu bucurii duhovniceşti şi sărbători fericite!
Adina TOMA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sarbatoarea Romanilor Editia a -II a

Cea de-a doua editie a Sarbatorii Romanilor din Cehia s-a organizat in parcul Kinsky din Praga. La aceasta manifestare cultural-identitara au luat parte Asociatia Romanilor din Cehia, Organizatia Romanilor din Manheim (Germania), precum si Comunitatea Moldovenilor din Cehia. Reuniunea,la care au participat peste 1000 de romani si basarabeni, si care a a avut ca scop promovarea traditiilor romanesti, crearea unui nou profil al Romaniei in Cehia, precum si reconfigurarea relatiilor dintre membrii comunitatilor romanesti de pe cele doua maluri ale Prutului, s-a bucurat de mult succes atat in randul comunitatii, precum si in fata autoritatilor locale din capitala Cehiei.

Best Euro Travel 2018 - Romania

Colind din maramures