Treceți la conținutul principal

Best Euro Travel 2018 - Romania

Sarbatoarea Romanilor Editia a -II a

Cea de-a doua editie a Sarbatorii Romanilor din Cehia s-a organizat in parcul Kinsky din Praga. La aceasta manifestare cultural-identitara au luat parte Asociatia Romanilor din Cehia, Organizatia Romanilor din Manheim (Germania), precum si Comunitatea Moldovenilor din Cehia. Reuniunea,la care au participat peste 1000 de romani si basarabeni, si care a a avut ca scop promovarea traditiilor romanesti, crearea unui nou profil al Romaniei in Cehia, precum si reconfigurarea relatiilor dintre membrii comunitatilor romanesti de pe cele doua maluri ale Prutului, s-a bucurat de mult succes atat in randul comunitatii, precum si in fata autoritatilor locale din capitala Cehiei.

Oaspete de seama a fost Senatorul Viorel Badea, presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni, care a participat impreuna cu Danielei Gitman, Ambasadorul Romaniei la Praga,  Stefan Gorda, Ambasadorul Republicii Moldova in Cehia, cu Prea Sfintia Sa Ciprian Campineanu, Episcop Vicar Patriarhal, coordonatorul Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, precum si cu Prea Fericitul Cristofor, Mitropolitul Cehiei si al Slovaciei, la o serie de evenimente organizate la Praga de catre Asociatia Romanilor din Cehia sub patronajul Ambasadei Romanie.
Peste 3000 de membri fac parte din Comunitatea romanilor din Republica Ceha si peste 10000 de rezidenti pe intreg teritoriul Cehiei compun Comunitatea romanilor basarabeni. 
Statul roman se implica constant in sprijinirea ambelor comunitati iar Biserica Ortodoxa Romana deruleaza, in parteneriat cu Departamentul pentru romanii de pretutindeni o serie de proiecte cu finalitate spiritual-educationala in beneficiul romanilor din Republica Ceha.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Best Euro Travel 2018 - Romania

Colind din maramures